zaterdag 27 februari 2016

Harde wind in Almerimar



27 febr.

Februari, kun je wel zeggen, is de maand met de meeste wind. Windkracht 9 is hier dan heel normaal. Vaak met stoten tot wel 10 - 11 Bft. Piepende boeien, knarsende touwen je hebt altijd wel wat te doen om te zorgen dat je een goede nachtrust krijgt. Wat hier anders is dan in Nederland. De wind houd zo een week aan, dag en nacht. Een keiharde wind uit een blauwe lucht. En van het ene op het andere moment kan het windstil zijn, zo vreemd. Wij zijn blij dat we niet op zee zijn maar veilig in een haven. De Spanjaarden zoeken juist de zee op en rennen met board en kite de golven in.

Grappig zoals de mensen, in de bergen, hier leven. In onze ogen lijkt het allemaal vervlogen tijden, maar niets is zoals het lijkt. De herders staan wel op hun moderne smartphone te kijken.

Heerlijk we krijgen bezoek, mijn zus komt voor een weekje naar Spanje. Zij en haar man willen graag een hond uit een Spaans asiel. Ze gaat eerst even bij de hond kijken, in wat voor een conditie en omgeving hij nu is. Dat lijkt allemaal goed. Nu nog een paar dagen wachten, op de uitslag van het bloedonderzoek. Ze heeft een auto gehuurd op het vliegveld, dat betekend dat we de bergen in kunnen. Wat zij ook graag wil.

Heel bijzonder dat we de sneeuwgrens zo dichtbij zien en daar moet een foto van gemaakt worden.

Gelukkig krijgt Betty na een paar dagen goed bericht. Zoals het nu lijkt is alles goed met Rufo de hond. En zondag komt hij al aan op Schiphol, daar moet op gedronken worden.


Zeg nou zelf, is dit geen goede oude lobbes. Deze heeft voor de rest van zijn leven een goed thuis.


1 opmerking: