woensdag 20 augustus 2014

Naar Portugal

20 aug.

Een paar dagen genieten van het prachtige weer en een prachtig strand, waar we hebben gesnorkeld en gezwommen. Een echt "bounty eiland ".
Op anker voor het eiland Cies
Koffie gedronken in de zon en om het eiland heen dikke mist. Het is niet druk met boten en we hebben radar dus maar gewoon verder.We komen een enkele vissers boot tegen. We zien hem niet maar de radar geeft het aan.
Het wisselen van de Spaanse vlag voor de Portugese vlag.
Voor elk land wat we aan doen gaat een gasten vlag in het want. Waren we net wat Spaanse woorden machtig moet het nu weer in het Portugees. Gelukkig praten heel wat mensen een paar woorden Engels. En met handen en voeten kom je ook een heel eind. Wat vooral opvalt is de Friesche vlag. Vandaag ook weer. Op de kade stond een wat oudere fransman bij onze boot wat heen en weer te lopen. Wij spraken hem aan, en wat blijkt, een paar jaar terug was hij in Stavoren . Hij herkende de vlag. Het IJsselmeer vond hij een prachtig zeil gebied. Je maakt heel gemakkelijk contact met mensen, als je je mond maar open doet. Zie onderaan het blog bij locatie en klik het aan en je weet precies waar we liggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten