dinsdag 23 mei 2017

Op weg naar Crotone.


23 mei

Gisteravond als afsluiting van het winter seizoen, gezellig met z'n tweetjes uit eten.
En dan is het zover, we vertrekken 14 mei van onze winter bestemming. Er staan nog een paar gasten ons uit te zwaaien. Er zijn al veel zeilers ons voor gegaan maar nu zijn wij aan de beurt.

Onze eerste ankerplek is Porto Palo, waar het rustig ligt. Dan gaan we naar Syracusa wat een grote beschutte ankerbaai is. We gaan de volgende dag de nachtoversteek doen naar Roccella Jonica. Tijdens die nacht begon het te onweren en te regenen, niet fijn. We roken allebei een vieze geur in de salon, wat is dat? In eerste instantie wisten we het niet, totdat Roelof de accu's controleerde. Dat was niet goed, het accuzuur kookte en de accubak gloeiend heet. Direct die ene accu los gekoppeld door de min pool los te halen. Gelukkig op tijd achtergekomen, anders was de accu ontploft en zat alles onder het zuur, wat veel schade had gebracht. Als de lezers denken dat we altijd mooi weer hebben, nou dan hebben ze het wel mis.
In Roccella Jonica hebben we twee nieuwe accu's besteld. Die ene was nog goed, maar je moet ze wel allebei vervangen. De Italianen hier zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Zelfs als je naar de supermarkt gaat worden de boodschappen zonder kosten bij de boot gebracht. Het duurt een dag voordat de accu's er zijn. We zijn wel een beetje sceptisch, want ja als een Italiaan wat beloofd, we hebben daar niet zulke goede ervaringen mee op Siciliƫ. Tijd om de omgeving wat te verkennen. Het is hier erg mooi. We maken een wandeling naar boven om bij het kasteel te komen. Schitterend wat een mooie wandeling. En wat een uitzicht.
De volgende dag worden keurig de nieuwe accu's bezorgt en de ouden meegenomen. Daar kunnen we toch niets meer mee. Roelof sluit ze aan en dan kunnen ze weer vertrouwd electriciteit leveren.
De volgende dag gaan we op weg naar Crotone. Met windkracht 6 achterop gaan we uit de haven. Stralend mooi weer. Het gaat als een speer. Na een aantal uren varen zien we wel een erg zwarte lucht boven de bergen. Als dat maar niet leeg loopt boven ons hoofd. De wind gaat nog meer aantrekken. Maar even tegen de wind in en een paar reven in het zeil doen. Daar begint het al te regenen, bah. Weer een paar uur later ineens windstil, de wind draait en trekt opnieuw aan tot windkracht 6 . Dit is niet leuk nou hebben we tegenwind. De boot stampt op de hoge golven. Op deze manier halen we Crotone niet, daarom zijn we maar uitgeweken naar een vissers haven in La Castella. De volgende dag weer schitterend weer met veel wind. Crotone is nu 20 mijl dus een mooie dagtocht.
Daar is dan de plek die we al veel eerder wilden aandoen, een zeiler moet flexibel zijn want de plannen veranderen nogal eens. Je bent echt afhankelijk van het weer. In mei, is onze ervaring, is het nog lang niet stabiel en je kan ook niet op de weer-sites aan, want die voorspellen maar wat. Crotone heeft een oude stadskern en is leuk om te bezichtigen. Pythagoras heeft in Crotone een deel van zijn leven doorgebracht. Hij heeft daar een philosofische en religieuze school opgericht. Wij kennen hem van de wiskundige stellig van Pythagoras. De tweede kleine foto is een lyceum wat zijn naam draagt.

Ook hier heb je leuke uitzichten op hoogte. Daar zie je de haven waar wij de boot hebben liggen.

Hier moeten we maar niet naar toe geen goede plek voor op anker. Te ondiep.
Onze ervaring is dat de Zuid Italianen erg vriendelijk zijn en behulpzaam. Anders dan dat we op Siciliƫ hebben ervaren. De planning is dat we van hier uit oversteken naar Corfu, Griekenland.


































4 opmerkingen:

  1. Mooie foto's, nu maar hopen dat de onderhoud goed is gebeurt in de winterperiode en geen pech meer krijgen! Succes met de overtocht en geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. veel succes in het nieuwe vaar seizoen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke foto's!
    Succes met de oversteek en geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een avontuur! Corfu here we come!

    BeantwoordenVerwijderen