zaterdag 19 juli 2014

Oversteek naar Dover

18 Juli

Eerst boodschappen gedaan en om 9.30 uur vertrokken uit Blankenberge.
Schitterend weer, alleen geen zeilweer. Het is zelfs midden op zee erg warm. Gelukkig dat we een bimini hebben aangeschaft. Wat een vlakke zee, een gemakkelijke oversteek naar Engeland.
Maar 3 uren voor Dover weten we dat we te vroeg hebben gejuicht.
Een lange rolwolk en daar achter een pik zwarte lucht. Dat is niet goed .Regen kleding en zwemvesten pakken. Zonnepanelen van het dek en alles goed controleren of alles vast zit. Luiken voor de ingang, en ja hoor de hel breekt los.
Zo uit het niets een harde wind, windkracht 9 met stoten naar 10. En een onweer, de bliksemschichten zijn niet van de lucht. Zo rechtstreeks van boven naar beneden de zee in, je hoort het gewoon sissen.
De stuurautomaat houd het niet dus op de hand sturen. En het spoelt.
Jeetje wat een golven naast de boot wel 5 tot 6 meter. De boot is een speeltje van de golven. Als je opzij wordt gesmeten is het net of hij omgaat, maar wat houd de boot zich goed. En gelukkig wij ook niet zeeziek.
Twee en een half uur zo op zee is wel lang. Eenmaal tussen de haven hoofden zijn de golven gelijk verdwenen. Gelukkig dat hebben we ook weer gehad. Het is inmiddels 23.30 uur als we aan een steiger liggen. Nog na te shaken drinken we eerst een borrel, en dan slapen, we zijn allebei behoorlijk moe.
Deze keer maar geen foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten