woensdag 28 februari 2018

Van het warme Spanje naar het koude Nederland


28 febr.

Na een paar maanden afwezigheid, ben ik weer in de lucht. We zijn alweer een aantal weken in Nederland of eigenlijk Friesland. De gevoelstemperatuur is hier door de harde wind -18. De zon schijnt volop, maar we blijven deze dag maar lekker binnen. Dus tijd voor een nieuw blog.
We zijn met kinderen en kleinkinderen heerlijk een weekje op wintersport geweest. De jaarlijkse traditie. Met drie auto's op naar de Franse Alpen.
Daar stond een schitterend chalet waar ruimte genoeg in was, 5 slaapkamers en evenveel doucheruimtes. Het was een echt wauw gevoel. Luca, ons oudste kleinkind ging voor het eerst op skiles. Wat een plezier en wat gaat het snel. Nergens bang voor gewoon doen wat er gezegd wordt. Zo de heuvel af en bochtjes maken om een pion.
Als pake en beppe waren wij ook ingeroosterd om op de kleintjes te passen. Even boodschappen doen en Luca ophalen als de les was afgelopen. Zo hadden de anderen hun handen even vrij en konden heerlijk skieën.
Er was aan sneeuw geen gebrek en de condities waren perfect.
Het chalet had twee inpandige garages, wat zeer luxe was. Het was heerlijk vertoeven in ons nieuwe onderkomen. Een lange tafel waar we gemakkelijk met z'n allen konden eten. Om de beurt eten koken voor 9 mensen, wat toch wel een hele klus was. Na een dag op de latten ging er heel wat op. De twee aller kleinsten hadden hun eigen potje.
Jeroen had geen zin om voor zo'n grote groep te koken. Hij had bedacht om maar uit eten te gaan. Daar had niemand bezwaar tegen, lekker pizza eten.
Wat gaat de tijd toch snel, een week vliegt voorbij. Te snel komt de laatste afdaling, nog één keer met de lift naar boven. Nog maar een keer om even het gevoel vast te houden. En dan word het toch tijd om naar het chalet te gaan voor de après skiborrel.
De volgende dag vroeg opstaan alles in de auto. Het chalet schoonmaken en wegwezen. Er ligt een dik pak sneeuw.

Na een aantal weken worden we met de neus op de feiten gedrukt. We worden ouder, we zijn 40 jaar getrouwd een robijnen huwelijk.
Dat is wel een feestje waard. Met de familie, broers, zussen, kinderen en kleinkinderen even weg. Eerst koffie drinken met gebak.

Daarna de tropische tuinen bewonderen.
Vissen, schildpadden, brutale parkieten, vlinders, alles kom je er tegen. Een relax middagje.
Na nog gezellig met elkaar gegeten te hebben is deze dag ook voorbij gevlogen, op naar het volgende jubileum.


































































































































1 opmerking: