woensdag 1 oktober 2014

Ghost town / Bounty eiland


20 sept.


We gaan weer verder. Het is het enen of het andere geen wind of harde wind. Vandaag dus geen wind. Op weg naar Sancti Petri. Het is moeilijk aanvaren met veel rotsen. We gaan op een mooring. Er is veel stroming in deze rivier, 4 knopen. Na een nacht lekker slapen, met het bijbootje naar de kant om te verkennen wat hier allemaal is.
De huizen waar de vissers in woonden.
In de goede jaren was het hier een welvarend vissers dorp. Zij hadden een unieke manier om tonijn te vangen. Deze vis methode heet Almadraba. Het hele dorp was dan in touw om de vangst binnen te halen. Maar vanaf  1971 is het bergafwaarts gegaan en is het dorp uitgestorven, en de visserij ook.



Aan de andere kant van de rivier was het heel anders. Wij lagen in het midden van de rivier dus we zijn vaak op het strand geweest.
Een bijbootje is onmisbaar. 
We hebben hier een paar heerlijke dagen gehad . Veel gewandeld en schelpen gezocht. Ruïne's waren hier ook, met veel cactussen.

Omdat wij de enige gasten hier waren hadden we toch zo iets van, wat is hier aan de hand. Dus maar weer het ruime sop op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten